tiistai 22. tammikuuta 2013

INTERNATIONAL BUDO UNIVERSITY

Hyvinkään kendoseuran puheenjohtaja Henri Jokinen on tällä hetkellä Japanissa opiskelemassa. Tässä juttua:


Henri Jokinen (kendo 2.dan). @ IBU 2012-2013

International Budo University, IBU on korkeakoulu Japanissa, Chiban läänissä, Katsuuran kaupungissa. Se tarjoaa ulkomaisille kendon ja judon harrastajille mahdollisuuden opiskella vuoden kestävässä budon erikoiskoulutusohjelmassa (Budo Specialization Program). Ohjelmaan otetaan vuosittain noin 20 henkilöä.
Ohjelma sisältää sekä budon teoriaa että käytäntöä ja lisäksi Japanin kieltä ja kulttuuria. Ohjelma alkaa huhtikuussa ja päättyy seuraavan vuoden maaliskuussa.

IBU-yliopisto on perustettu 1984 ja budon erikoiskoulutusohjelma on ollut olemassa vuodesta 1994. Koulutusohjelmassa painotetaan kendoa ja judoa vuorovuosina. Toisena vuonna otetaan enemmän kendokoita, toisena judokoita. Ulkomaisia opiskelijoita otetaan vuosittain n. 15 (kendoon ja judoon yhteensä), jonka lisäksi korealaisia yliopisto-opiskelijoita n. 10-15 kappaletta; vuosittain IBU:ssa on ulkomaisia opiskelijoita siis n. 25-30 henkilöä.

IBU:ssa on useita kendosenseitä ja yksi heistä on toiminut Japanin kendoliiton lähettämänä valmentajana Suomessa: Mr. Kimiharu IWAKIRI (7.dan), 3 kk vuonna 2004.
Muut kendosenseit:
Minoru Makita - 8.dan
Akira Ijima - 8.dan
Toshio Maruhashi - 8.dan
Mamoru Tanaka - 7.dan

Suomesta on aiemmin ohjelmaan ovat osallistuneet Mia Raitanen (2003-2004) ja Niki Joukanen (2011-2012)

HARJOITTELU
Harjoituksia on koululla kuutena päivänä viikossa varsinaisen kouluajan jälkeen. Harjoituksissa ei harjoitella perusteita enää niin paljoa kun Suomen vastaavissa harjoituksissa, vaan pääpaino on otteluharjoituksessa (ji-keiko). Viikottain on myös noin 3 tuntia kendon kataharjoituksia.

Ohessa kuva kataharjoituksista, Henri vasemmalla kodachin kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti